14 game personages die je moet kennen

In deze post presenteer ik u mijn favoriete personages of all time. Het zijn er momenteel 14 en ze hebben allemaal hun eigenheid en karakters. Ik kon er natuurlijk nog veel meer bedenken maar ik wou de grens leggen bij de personages die ik speciaal vond. Het hoeft niet altijd een Nathan Drake te zijn, waarom geen Sully? Wie zijn jullie lievelingspersonages?

Ellie | The Last of us

Dit spel is gewoon megagoed en zowel Ellie als Joel zijn zo krachtig uitgewerkt. Ellie is een tienermeisje die als enige immuun blijkt in een wereld van zombies. Een prachtig verhaal en een magnifiek karakteruitwerking maken dit spel af. Ik voelde mij zo verwant met Ellie dat ik bij de scène waarin ze de indruk gaven dat Joel gestorven was niet meer wilde verder spelen. Echt, ik heb het spel zeker drie weken laten liggen. Ik kijk al eeuwen uit naar het vervolg.

 

Lara Croft | Tomb Raider

Lara. Sinds 1996 en ik was er al bij. Als zevenjarige vond ik dit al een geweldige game al had ik toen wel schrik van de dinosaurussen in het eerste spel. Uren heb ik erover gedaan om die grote dinosaurus te verslaan. Uren heb ik versleten aan het zoeken van een sleutel die ik 10 levels ervoor vergeten was op te rapen. Sinds een tijdje is Lara er nu in een nieuw jasje, een kwetsbaar jasje. Ze hebben het goed uitgewerkt en meer dan ooit voel ik mij echt verbonden met haar, hoewel ik soms denk dat ze het beter zou opgeven. Maar ja, als zij niet opgeeft, ik dan ook natuurlijk niet.

 

Andy | Heart of Darkness

Eentje van in mijn jeugdjaren. Wat hield ik van deze game. Het spel was fantasierijk, vreemd en nog niet gemakkelijk op de koop toe. Andy is een dromer en komt terecht in een wereld van schaduwmonsters. Hij gaat op zoek naar zijn hond die gekidnapt is. Er duiken vreemde personages op en hier en daar krijg je een helpende hand. Met zijn creativiteit en wilskracht geeft Andy niet op.

 

Sully | Uncharted

In tegenstelling tot Tomb Raider trok Uncharted mij helemaal niet aan. Ik had het nooit een kans gegeven tot ik de trilogie eens op de kop kon tikken. Ik verviel in het patroon van avonturier en de wereld redden. Nathan en Elena vond ik natuurlijk krachtige personages, maar in dit lijstje verkies ik Sully. Hij zegt waar het op staat. Hij ziet de dingen zoals ze zijn. Ook al staat hij open voor een avontuur, hij is niet impulsief en goed doordacht. Bovendien scoort hij goed bij de ladies. Wat hij zegt, is altijd raak en vaak met een tintje humor.

 

GLaDOS | Portal

Goeie ouwe GLaDOS. Zij is echt zo’n type dat je gewoon wilt knuffelen en erbij wilt zeggen: “Zie je? Het is helemaal niet erg!” GLaDOS haat het hoofdpersonage (jij dus) en haar rake sneren brengen een gevoel van ontzetting bij je op. Je wilt gewoon die vrouw aan jouw kant want ze heeft iets. Helaas is ze niet gemakkelijk aan je kant te krijgen. Toch hou ik van haar. Ook al was er geen cake. En heeft ze mij talloze keren dik genoemd. En wilde ze mij vermoorden. Toch wil ik vriendjes worden.

 

Snake | Metal Gear Solid

Snake??!! Snake!!! Iedereen kent Snake wel. Ik ben vooral verknocht aan de donkerheid die het personage uitstraalt, hoewel dit pas duidelijker werd naarmate de serie vorderde. Het genre van stealth is niet echt iets voor mij maar Snake was er vroeger een uitzondering op. Het is gewoon een ongelooflijk goed spel waarmee je meteen in het verhaal zit en waarin je meteen meeleeft in Snake.

 

Nick | Left4Dead2

Dit is een geniaal co-op spel. Maar echt geniaal, zeg ik u. Helaas heb ik dit spel pas laat aangekocht en daardoor bengel ik vooral mijn vrienden achterna die al blindelings de weg weten zijn. En ik kruip nog steeds in een hoekje als er een tank in de buurt is. Zo ben ik wel. Toch ga ik meestal neer in de game en is het Nick die steeds mijn leven redt. Het kan dan ook niet anders dat dit personage hier vermeld wordt.

 

Elisabeth | Bioshock Infinite

Ik heb mijn hoofd gebroken over Elisabeth. Wie is ze en waar komt ze vandaan? Het spel neemt je mee in een bijzonder verhaal met een gigantische twist op het einde. Elisabeth kan haar mannetje staan, heeft mij ettelijke keren erbovenop geholpen en is zo koppig als een ezel. Haar grote droom is eens gaan naar Parijs, wat trouwens toevallig ook mijn lievelingsstad is.

 

Claptrap | Borderlands

Ik hou van Claptrap, ik haat Claptrap, ik hou van Claptrap. Het is ingewikkeld. Een echte haat-liefde verhouding heb ik met dit schattig robotje. Soms werkt ze op mijn zenuwen maar soms is ze ook zo lief en wilt ze uiteindelijk gewoon iedereen gelukkig maken. Het is soms bizar hoeveel emoties je krijgt met robots.

 

Lydia | Skyrim

Lydia is de eerste persoon die je zal volgen als je de eerste missies hebt afgewerkt. Zij is een soort van lijfswacht van Dragonsreach en ze is ‘Sworn to carry your burdens’. Eigenlijk wil dit vooral zeggen dat je al je onnodig zware dragon bones in haar inventory kan droppen zodat je de zoveelste rol kaas kan meesleuren.

 

Alyx | Half Life

Alyx Vance is een stoere madam die haar niet zomaar laat doen. In momenten dat je er alleen voor staat in Half Life is zij de reddende engel die je soms vergezelt tijdens het avontuur. Niet alleen is ze sterk, haar flauwe humor en optimisme maakt de zombierijke wereld wat draaglijker. Als je tenminste van haar flauwe moppen houdt.

 

Faith | Mirror’s Edge

Als ik een vrouwelijke protagonist kon kiezen, zou Faith aan de leiding staan. Niet alleen is ze tactisch en kan ze een mooi sprongetje maken van gebouw tot gebouw, te heeft een keiharde karakter een ziet maar een doel voor ogen: rennen. Ik heb alleen maar bewondering voor vrouwen die doelgericht ervoor gaan.

 

Lee | Telltale’s The Walking Dead

Waar liggen die zakdoeken weer? De ene Telltale is de andere niet, maar deze game steekt met kop en schouders boven de andere Telltales uit. Deze game moet iedereen gespeeld hebben en wel om Lee. Hij is de hoofdkarakter van het gehele spel. Samen met Clementine zoek je een weg uit het hellegat waar je bent beland. Dit doe je door aartsmoeilijke keuzes te maken, vrienden of vijanden creëren en door Clementine te helpen.
Lee is sterk, standvastig en neemt de leiding van de groep als het moet.

 

Abyss Watchers | Dark Souls III

Ik voelde me vereerd om de eerste keer te sterven tegen deze boss. Minder na de 24ste keer.  De reeks van Dark Souls staat gekend als moeilijk. Je sterft een paar duizend keer om dan eindelijk te weten te komen hoe je die boss in de pan kan hakken. De Abyss Watchers is een van mijn favoriete. Niet alleen voor de geweldige battle maar ook het verhaal erachter.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge