Disneyland Parijs in 1 dag

Vorige week ging ik naar Disneyland en wat was dat geweldig! En nog gratis ook! Blijkbaar kon je via de Carrefour puntjes verzamelen voor een gratis ticket en mijn collega had er toevallig twee liggen die ze zelf niet kon gebruiken. Ik heb ze gekregen en zo mocht ik dus gratis naar Disneyland! Omdat het maar voor een dag geldig was, beslisten we om gewoon een dag heen en terug te gaan. Dat was wel goed te doen, hoor. Zoals medeblogger Sarah in haar post geef ik ook graag wat tips mee van Disneyland!

Kijk niet op een euro

Ja, Disneyland kost geld. Niets is er goedkoop en ja, je betaalt 2,50 euro voor een fles water. Maar het is Disneyland! Hoe vaak kom je er? Drie keer in je leven als je geluk hebt? Dan zou ik ook niet kijken op een euro. Wil je graag die Mickey Mouse oortjes? Kopen die handel, ook al betaal je twintig euro. Gewoon doen!

Kies je moment goed

Wist je dat er een druktekalender bestaat? Echt een handige tool om te plannen wanneer de kalmste periode is om te gaan. De dag dat ik ging, was gegokt op ‘midden’ maar eigenlijk viel dit echt goed mee. Maak zeker ook gebruik van de fast passen. Dat is echt een luxe! Extra tip: de meest populaire attractie is de Thunder Mountain. Handig om meteen daar je fast passen kan halen want het kan zomaar even  zijn dat je gewoon te laat bent en ze allemaal weg zijn. Je kan trouwens ook meerdere fast passen tegelijk in je bezit hebben. Op je fast pass staat wanneer je om een volgende mag gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Disneyland in een dag

Is Disneyland te doen in een dag? Ja, als het niet te druk is. Wij hadden slechts toegang tot één park maar sowieso zou ik aanraden om maar één park te bezoeken als je maar voor een dag gaat. Dan zou ik adviseren om Disneyland Park te doen en niet de Studios, want die is echt veel kleiner. Weet dat Disneyland ook 12 uur open is: van 10 uur tot 22 uur! Ook al moet je dan wat aanschuiven: je hebt wel ruim de tijd. Twee dagen is natuurlijk ook wel heel fijn, maar zeker geen must als je een beperkt budget hebt.

Parking

Wij hebben geparkeerd op de hoofdparking en die kost 25 euro voor een ganse dag. Op zich best wel veel maar we wilden het onszelf vooral gemakkelijk maken. Ik heb ook gelezen dat je gerust kan parkeren aan Val d’ Europe en vandaaruit de Shuttle nemen. Dat zou dan gratis zijn. Volgens mij is dat wel een goede optie, maar wij wilden vooral heel snel op onze bestemming zijn. Als je in een hotel verblijft, kost parking je niets dus dat is dan wel een voordeel.

Shops

Aan zo goed als elke attractie is een shop verbonden waar je echt veel geld kwijt kan zijn. Ikzelf heb nogal wat gekocht in de Star Wars Shop: een light saber (manlief), een soort van puzzel van een X-wing (manlief), een mok van Star Wars (ik) en een handdoek dat we voor een prijsje erbij konden kopen. Dat deden we dus. Ze hadden ook heel toffe posters, maar ik vond dat ik toen al teveel geld had uitgegeven. In de USA street (vooraan aan het park) zijn er ook echt toffe winkeltjes met bijvoorbeeld kledij, speelgoed maar ook met veel keukenaccessoires. Echt alles was zo mooi.

Zelf zou ik heel graag nog eens gaan tijdens de kerstperiode. Dat moet zo magisch zijn! Zijn jullie al geweest naar Disneyland? Hebben jullie nog tips?

1 thought on “Disneyland Parijs in 1 dag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge