Hoe ik omga met een afwijzing op een sollicitatie

Gisteren heb ik sollicitatietesten gedaan en eerlijk gezegd ziet het er niet erg goed uit. Ik vrees het ergste, zeker omdat ik die testen al eens gedaan heb en er toen niet door was. Ik heb best wel een hekel aan die testen. Ik krijg er nogal veel stress van waardoor ik mij niet ten volle kan focussen. Weet ik veel wat de zoveelste figuur in de rij zou kunnen zijn. Maakt dit me nu zoveel intelligenter als ik het wel weet? Hoe ik omga met een afwijzing is meestal min of meer hetzelfde. 

Ik eet veel. Heel veel. En niet de gezonde dingen. En ik schrok dan ook, alles moet op en wel meteen!

 

Bleiten gelijk een klein kind, jawel. Met de nodige kwellende vragen: waarom ben ik niet goed genoeg? Waarom krijg ik nooit geen kans? Waarom word ik niet eens uitgenodigd? Waarom krijg ik geen antwoord? WAAROM?

 

Alleen willen zijn. En toch ook weer niet. Want ik wil het er niet over hebben. Maar toch wil ik mijn hart even luchten. Maar misschien nu toch niet. Maar ik heb duidelijk nood aan wat me-time. Zorgen voor mezelf. Even stilte.

 

In de zetel hangen. Laat mij maar even een paar uur muffen in de zetel, niets doen. Gewoon wat series kijken en niet denken aan de afwijzing. Gewoon mijn gedachten verzetten.

 

Tot slot probeer ik mezelf weer op te rapen met de nieuwe energie die ik gekregen heb van mijn off-time en heb ik uiteindelijk vrede met de situatie. Het is omdat het zo moet zijn en er ligt wellicht wel wat anders op mijn pad. Soms duurt het wel even vooraleer ik in deze fase ben, maar ik kom er altijd wel.

Hoe ga jij om met afwijzing?

4 thoughts on “Hoe ik omga met een afwijzing op een sollicitatie”

  1. Ik heb maandag waarschijnlijk exact dezelfde testen gedaan (zag in je brief waar je solliciteerde en dat deed ik ook :p). Ik kan daar dus ook niets van hé. Voor mij zouden al die antwoorden passen :p haha. Soms zag ik het wel maar meestal zag ik totaal niet wat er op het vraagteken hoorde. Ik ween ook snel :p en ik doe ook wat jij doet. Vooral eten en in de zetel hangen.

    1. Ah, zo zot dat je ook dezelfde testen hebt gedaan! Ik heb nog geen uitslag gekregen, dus is met een bang hartje afwachten. Ik las dat jij wel een nieuwe job te pakken hebt. Ben zo blij voor je! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge