Hoe mijn standaard dag eruit ziet

In deze post vertel ik graag over hoe een standaard weekdag er uit ziet! Ik geef toe: het is misschien wat aan de saaie kant, maar meer heeft deze introvert gewoon niet nodig.

Zever uur. These days sta ik tegenwoordig op om 7 uur, jawel. Dit omdat manlief zijn wekker al gaat en ik dan toch niet meer in staat ben te slapen. Bovendien kunnen we de ochtend dan samen starten, wat voor mij toch opmerkelijk veel verschil maakt in mijn humeur. Ik slenter naar de badkamer en maak mij klaar. Mijn ontbijt wissel ik af met cruesli of met granola-fruit-yoghurt. Meestal heb ik mijn gerief (lees: vieruurtjes en andere sneukelingen) al ingepakt de avond ervoor. Scheelt toch wel in tijd he. Daarna spring ik de fiets op, word ik langzaam echt wakker en een halfuurtje later zit ik aan mijn bureau op het werk. Meestal is dit tegen 8 uur.

Voor wie het goed gezien heeft, ik heb tot nu toe nog geen koffie gedronken. Het gebeurt zelden dat ik me waag aan een kopje koffie bij het ontbijt. Het gebeurt, maar het is dus weinig. Als ik even geklimatiseerd ben (heb?) op het werk komt mijn eerste kopje.

Op het werk doe ik vooral online begeleidingen van hooggeschoolde jongeren die pas afgestudeerd zijn. Die doelgroep is best interessant, het zou je verbazen hoe weinig (of soms ook hoe veel) deze jongeren weten. Ik ben altijd blij als ik iets kan bijdragen in hun zoektocht.

 

In de middag haal ik meestal iets om te eten of – als ik geluk heb – eet ik de restjes op van de dag ervoor. Dat gebeurt af en toe wel. In Kortrijk is er gelukkig veel te halen, onder andere reuze slaatjes, maar er is ook een soepbar en een healhty bar met smoothes en walcorn brood. Ik weet niet goed welk brood dat precies is, maar lekker is het wel. Ik ga meestal wel eens naar buiten, het doet me goed even frisse lucht te halen.

Na de middag werk ik natuurlijk nog. Vaak krijg ik wel een klopje, zeker nu het wat kouder begint te worden.

 

En voila, na nog een stuk gewerkt te hebben, zit ik rond 16 uur – 16.30 uur alweer op de fiets naar huis. Als ik thuis ben, ruim ik meestal nog wat op. Soms kook ik, soms kookt mijn lief. Meestal doe ik iets in het huishouden, iets kleins. Ik ben zo het type dat liever elke dag iets doet dan een ganse dag te moeten poetsen. Daarna studeer ik nog een uurtje of twee, is er wat Netflix of computeren en dan ben ik algauw toe aan mijn nachtrust. Eigenlijk zou hier ook nog moeten staan dat ik fitness, maar ik ben precies al mijn motivatie kwijt. Het lukt me niet goed om nog te gaan, ik moet me dringend toch eens herpakken.

 

Voila, dit is een doorsnee dag ten huize Tamara.

Hoe ziet jouw dag er meestal uit?

4 thoughts on “Hoe mijn standaard dag eruit ziet”

    1. Wow, behoorlijk lange dagen! Dan moet je je werk wel erg graag doen, denk ik. Gelukkig heb je nog wat kortere dagen ook zodat je wat tijd kan nemen voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge