Hoe mijn vakantie eruitzag

Mijn vakantie duurde drie weken en wat heb ik ervan genoten! Dat weertje was zalig! Oké, toegegeven, het was soms ook wel een beetje te warm maar ik wil echt niet klagen. Ik ben blij dat het zonnetje present was want op een paar dagen na bestond mijn vakantie vooral uit een staycation. De vakantie was niet memorabel, maar wel geweldig ontspannend en zalig niets doen!

Normaal hadden we een volledige staycation want we zijn in februari al naar Schotland geweest, maar last-minute kriebelde het toch om een paar dagjes uit huis te zijn. Ik boekte dan een driedaagse Parijs. En dat was echt geweldig! Parijs is mijn lievelingsstad dus ik ben dan ook helemaal in mijn nopjes als ik er ben. Het mooie aan Parijs is dat je altijd wat anders kan doen. Er zijn zodanig veel dingen te doen dat je nooit uitgekeken kan raken op de stad van de liefde. Dit keer gingen we binnen in de Notre Dame (was er nog niet van gekomen) en gingen we ook binnen in het Louvre. Op een avond zaten we gezellig naar de Eiffeltoren te turen rond middernacht. Het was er nog aangenaam warm en veel mensen zaten gewoon in een van de grasveldjes. De rest van de tijd vertoefden we in een van de wondermooie parken met een boek en een wijntje. Echt zalig!

Daarnaast was er festival Dranouter waar ik nu al een vijftal jaar medewerker-vrijwilliger ben en het was top! Het weer was heel goed en ik heb genoten van tal van goede optredens, zoals The Passenger, Angèle en ’t Hof van Commerce. Ik heb genoten van het samenzijn met mijn vrienden en vooral de gezellige sfeer die er rond hangt. Ik ben naar tal van andere festivals geweest, maar de gezapigheid die Dranouter uitstraalt, vind ik op geen ander festival. Iedereen is zo chill en zo lief! Ook het eten vind ik veel lekkerder dan op andere festivals: er is ten eerste meer keuze maar het is ook iets verfijnder dan de standaard hamburger kraam met friet. Artisanale kaaskroketjes, angus burger, roodbaars of toch liever een vegan maaltijd? Daar moet je zijn.

De rest van de vakantie hadden we veel plannen maar deden we eigenlijk bitter weinig. We zouden naar de Star Wars Expo gaan, naar Cap Griz/Blanc Nez, een dagje zee, eens naar de zoo maar we hebben eigenlijk niets van die zaken gedaan behalve dan een dagje zee. Wat hebben we dan wel gedaan? Netflixen, gamen en in de tuin relaxen met een boek. Het was heerlijk. Meer moet een mens toch niet hebben, hé.

Waar ik eindelijk eens tijd voor gemaakt heb, is piano spelen. Sinds mijn webshop op punt staat en mijn afleiding afgerond is (ik ben geslaagd, mensen!), had ik alweer zin om ergens me in te kunnen verdiepen. Gezien manlief piano speelt, heb ik wel het geluk dat ik een piano ter beschikking heb. En kinderboeken om het te leren. Ik vind het echt fijn om te doen.

Voila, dat was ongeveer mijn vakantie. Hoe was jouw vakantie? 

 

8 Comments

 1. Evelyne said:

  Mijn vakantie zag er zo ongeveer hetzelfde uit. Ik ging een dagje naar Sluis en voor de rest bleef ik in mijn thuishaven. Gezellig een terrasje doen, eindelijk eens deftig naar de stad kunnen ipv in een rush, .. Meer moet dat niet zijn 😉

  augustus 19, 2018
  Reply
  • Tammiej said:

   Hehe, exact! Soms willen we zoveel, en er is eigenlijk niets mis met gewoon eens slow-life. Ofzoiets! Fijn dat je ook genoten hebt van je vakantie! 🙂

   augustus 19, 2018
   Reply
 2. Mei Qi said:

  Dat zag er gezellig uit!! Parijs is zo mooi! Ik ging naar Spanje. Het was een chill vakantie, maar we hebben ook dingen bezocht 🙂

  augustus 21, 2018
  Reply
  • Tammiej said:

   Ooh, Spanje is ook zalig! Naar waar ben je precies geweest? Fijn dat je een chille vakantie had!

   augustus 21, 2018
   Reply
  • Tammiej said:

   Dank je wel! 🙂

   augustus 31, 2018
   Reply
 3. sammie said:

  Klinkt als een fijne vakantie 🙂 Tof dat je piano kan spelen, vind ik altijd mooi om te horen 🙂

  september 3, 2018
  Reply
  • Tammiej said:

   Dank je! Ik zit nog maar in beginstadium van piano maar het is echt heel leuk om te doen!

   september 3, 2018
   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *