Ik ben zo obsessed om steeds weer diezelfde vraag te stellen

‘Hoe oud is ze?’

Nieuwsgierig maar vooral bang wacht ik het antwoord af. Eerlijk gezegd voel ik mij een beetje een creep. Ik ben zo obsessed om steeds weer diezelfde vraag te stellen dat het te belachelijk is voor woorden. Maar ik voel de nood om constant te willen vergelijken.

Vierentwintig, luidt het antwoord. VIERENTWINTIG en dus zwanger. Ik ben er al achtentwintig en ik ben niet zwanger. Die is veel te vroeg zwanger, denk ik dan. Opnieuw besluipt mij dat gevoel van iets missen. Niet mee zijn. Om de een of andere reden houdt dit gevoel mij bezig, zeker nu de zoveelste vriendin het blije nieuws aangekondigd heeft. Ik kom zeker achter, hé. Waar blijft die klik toch die mij zal vertellen dat ik er eindelijk klaar voor ben?

Dus vraag ik subtiel aan iedereen hoe oud ze zijn, ook aan vrouwen die geen kinderen hebben en toch een vaste vriend. Soms hoor ik dan wel eens tweeëndertig. Dan ben ik een minuutje opgelucht want dan ben ik misschien toch nog niet zo achter. Zij heeft tot slot ook nog geen kinderen. Het is oké, sus ik mezelf. Maar dan bedenk ik dat zij misschien gewoon ook achter is met de gang van zaken. Dus wanneer ik van mensen hoor dat ze zwanger zijn, probeer ik erachter te komen hoe oud ze zijn. Dit houdt onder andere in dat ik nogal veel stalk via Facebook. Ik ben dan ook een echte Facebook expert.

Wat is dat met mij? Om de een of andere reden ben ik daar regelmatig mee bezig. Ik weet niet goed wat ik wil. Wat ik zelf wil, welteverstaan. Wat niet ingeprent is door mijn vriend, mijn vrienden en vooral de maatschappij. Natuurlijk wil ik op een dag wel kinderen maar wanneer? Dat kan ik niet zeggen. Soms wilde ik gewoon een teken uit de lucht dat zegt van: nu is misschien wel een goed moment. Nu ben je er klaar voor.

Dus ik wacht tot ik er klaar voor ben. Maar eerlijk? Ik denk niet dat dat moment er zal komen. Op een gegeven moment zal ik moeten beslissen om er gewoon aan te beginnen.

 

Share: