Ik ga WEL drinken, klagen, vlees/suiker eten

De dag van vandaag zijn we nogal om de oren geslingerd met zaken waarmee we maar beter zouden minderen of zelfs stoppen. Ik ben zelf niet zo’n voorstander van alles of niets. Er is toch helemaal niets mis met de middenweg? Met mate zaken doen? Waarom moet altijd alles zo extreem zijn.

DUS NEE

Ik ga geen maand stoppen met alcohol drinken.
Why would I? Ik drink misschien één alcoholeenheid om de twee weken. Natuurlijk kan ik gemakkelijk een maand zonder maar ik zie niet in waarom ik mijzelf die beperking zou opleggen. Zelfs als ik iets meer zou drinken, vind ik niet dat het zo’n verschil uit maakt. Wat ik drink, doe ik sowieso met mate en daar geniet ik dan ook echt van.

Ik ga geen maand stoppen met klagen.
Zelf heb ik eigenlijk geen idee of ik een grote klager ben of niet. Ik zie het leven optimistisch in maar als het weer eens druk is, durf ik wel klagen dat het al gauw teveel wordt. Ik heb die uitlaatklep nodig anders krop ik alles op en ontplof ik toch. Moet die uitlaatklep per se in de vorm van klagen? Nee, maar ik vind het belangrijk te kunnen benoemen wat op mijn hart ligt en waar ik het moeilijk mee heb. Dat kan misschien klagen zijn, maar het helpt me om verder te kunnen gaan.

Ik ga geen maand geen vlees eten.
Zelfde verhaal als het alcoholverhaal: ik eet weinig vlees. Ongeveer een à twee keer per week, denk ik. Kijk, ik kan snappen dat de voetafdruk van vlees veel minder mag worden, maar moeten we dan met alles abrupt stoppen? Als we nu eens zouden afspreken om gewoon een heel klein beetje te minderen, dat zou al een gigantisch verschil zijn EN zou iedereen kunnen volhouden.

Ik ga geen maand geen suiker eten.
Nope. Nada, never. Ik hou van suiker en probeer evenwichtig te eten. Maar soms geniet ik wel van die caloriebom met veel suiker. Wie doe ik daarmee kwaad? Ik vraag me trouwens af of er echt mensen zijn die effectief geen suiker eten. Dat lijkt me echt heel lastig om al het eten te analyseren, dat is niets voor mij.

Ik ga geen maand offline, of zelfs maar een dag.
Ik kan dat gewoon niet. Persoonlijk zie ik ook het nut er niet van in. Oké, wat minderen kan altijd maar als ik echt offline ben, ben ik toch maar nieuwsgierig naar wat ik mogelijks zou kunnen missen. FOMO is real! Maar eigenlijk wil dit niet zeggen dat ik constant zit te wachten of te kijken. Maar als ik wil kijken, verbied ik mezelf het niet. Ik heb zelf wel enkele mini-regels: geen gsm aan tafel en geen gsm in bed. Die gsm moet ik soms wel een beetje inperken, dat mag ik niet ontkennen.

 

Hebben jullie ook dat gevoel dat er zoveel moet tegenwoordig? 

 

4 Comments

 1. Annelies said:

  Haha, ik had overlaatst net hetzelfde concept voor een blogpost in mijn hoofd. Ik word ook gek van al die challenges. Mooi als je dat doet, maar als je de rest van het jaar niet mindert haalt het ook niet echt iets uit. De enigen die daar van profiteren zijn de winkels/horeca door bv mocktails (fruitsap of frisdrank dus eigenlijk) aan dezelfde prijs aan te bieden als een echte cocktail.

  februari 8, 2018
  Reply
 2. Amen. Echt, al die challenges en ‘maanden zonder’ komen mij de oren uit, haha. Op zich mooie initiatieven en doe er gerust aan mee als je er het nut van inziet, maar ik dus niet. Gelukkig doe ik niet mee aan ‘Dagen zonder Klagen’ of zo 😉

  februari 8, 2018
  Reply
 3. Sofie said:

  Ik ben degene die geen suiker, vlees en alcohol eet/drinkt. Vlees eet ik al 20 jaar niet. Ik voel me er beter bij als ik niet eet en drink. Maar er is inderdaad helemaal niks mis mee als je hierin gematigd bent, als je elke dag een halve fles wijn of zo drinkt dan is er een probleem volgens mij. Suiker en alcohol laat ik vooral uit angst.
  Suiker eet ik wel eens als er getrakteerd word op het werk of een bolletje ijs op oudjaar.

  Uiteindelijk moet iedereen doen waar hij zich goed bij voelt. Alles met mate, is volgens mij dan ook geen probleem 🙂

  februari 20, 2018
  Reply
  • Tammiej said:

   Hehe, daar heb je helemaal gelijk in! Wat bewonderenswaardig dat je geen suiker eet. Is dat niet ongelooflijk moeilijk?

   februari 20, 2018
   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *