Ik verwijderde Instagram

Het is nu een maand geleden dat ik Instagram van mijn telefoon gezwiereld heb. Dat zwierelen was een beetje dubbel. Op zich vond ik Instagram wel leuk en voor mezelf was het ook een soort van dagboek om fijne momenten bij te houden. Meer dan eens zat ik wel eens te scrollen tussen mijn herinneringen, heerlijk.

Maar de keerzijde van Instagram, al die happiness, die perfecte foto’s van perfecte lichamen, die verbluffende reisfoto’s… Ik werd er ook een beetje moedeloos van. Alles was zo perfect bij iedereen. En ik weet dat dit niet waar is, maar toch voelde ik me wat stom erdoor. Ik wil ook op reis. Ofnee, op verre reis. Want Frankrijk is maar meh. Foto’s van Bali, Thailand, China, Canada en Amerika, dat zagen er pas echte reizen uit.

En ja, ik deed dat ook hé. Ik postte ook zo’n foto’s. Niet van verre reizen, maar ik koos toch ook de beste foto uit waarop er veel happiness van af straalt. Was dat dan fake? Voor mij voelt het niet zo aan. Maar natuurlijk is mijn leven niet een rooskleurige vlek.

En daarom nam ik de beslissing even Instagramloos te leven. I needed it. Ik wou even op adem komen.

En mis ik het? 

Geen beetje! Ik heb zelfs nooit de neiging gehad om mijn smartphone boven te halen en te klikken op de app. Het is alsof het er nooit geweest was. 

Wil ik het (ooit) terug?

Nog niet. Het enige waarvoor ik het echt mis, is om reclame te maken voor mijn webshop want ik heb namelijk beide accounts verwijderd. Ik vond het maar hypocriet om mijn bedrijfsaccount te behouden want dan zie ik toch nog steeds alles. Dus die is ook mee verwijderd. 

Volgende week gaan we naar Boedapest en ik denk dat ik Instagram misschien op dat moment wel zal missen. Maar ik zal veel foto’s nemen, zij het dan niet voor Instagram maar voor mezelf. Zo blijf ik toch ergens mijn fotodagboek behouden.

Wat vind jij van Instagram? Heb je ooit overwogen de app te verwijderen?

2 thoughts on “Ik verwijderde Instagram”

  1. Ik heb serieus vandaag ook efkes gedacht om er mee te kappen maar ik vind het echt mega tof om foto’s te maken en te bewerken. Maar ik was aan’t denken om misschien, als ik dan echt een exceptioneel toffe foto heb, die apart te delen op mijn blog en daar dan een klein postje aan te wijden ofzo. Moet nog een beetje nadenken of ik durf :p haha.
    Ik heb wel een tijd geleden mijn Instagram account volledig verwijderd en ik heb toen een nieuw account aangemaakt na een maand ofzo. Ik moet zeggen dat ik het in die maand ook niet echt gemist heb.

    1. Hehe, ik snap perfect wat je bedoelt! Lijkt me wel een goed idee om een speciale foto te delen op je blog, lijkt mij in ieder geval wel cool om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge