Ik wil een schoonmaakster aannemen

Ik overweeg om een schoonmaakster aan te nemen. Maar je hebt toch geen kinderen? Nee dat klopt, en toch wil ik een schoonmaakster. Ik ben het beu om mijn vrije tijd voor een groot deel te moeten hangen aan het huishouden. Zeker de grotere taken vallen mij meer en meer tegen. Het vegen, dweilen, de ramen lappen, alles afstoffen,… Niet dat ik een groot huis heb en dat het zo veel werk is maar toch zou het voor mij een enorme last van mijn schouders zijn.

Als ik echt rondvraag, zijn er behoorlijk veel koppels met kinderen die een poetsvrouw hebben. Dat is alvast geen taboe meer. De gewone werkende mens heeft nu vaak een exemplaar rondlopen. Nu komt het ook meer en meer voor dat koppels zonder kinderen ook kiezen om een schoonmaakster in dienst te nemen. De koppels werken vaak voltijds, hebben hobby’s en willen hun vrije tijd niet opofferen om schoon te maken. Begrijpelijk, lijkt me. Ik begin zelf ook meer en meer het nut te zien van extra tijd en doen wat ik graag wil doen. Why not. Ergens voel ik vanbinnen wel ergens lui. Ik heb niet eens kinderen, hoe kan het dan dat ik het te druk heb? Ben ik niet gewoon lui? Waarom zou ik in godsnaam geld geven aan iets dat ik perfect zelf kan doen?

Toch vind ik het ook ergens een recht. Ik kies er tenslotte zelf voor om meer vrije tijd te hebben. Misschien is het ook iets millennials. We hebben tenslotte zodanig veel hobby’s en interesses dat extra tijd als muziek in de oren klinkt. Het is ook een stress (en een to-dolijstje) minder. Dus ik denk dat ik gewoon ga gaan voor die poetsvrouw. Ik hoop dat het een goedje wordt, want dat is dan mijn tweede bedenking. Wat is jouw mening hierover? Wat denk jij? Zou je ook overwegen hulp in huis te halen?

Share: