Is een IMAX nu zoveel beter dan een gewone cinema?

Licht. 3D Camera’s. Actie! Al een tijdje wou ik vriendlief meenemen naar de Imax omdat hij er altijd zo enthousiast over was. IMAX is de next gen cinema kijken, mogelijk gemaakt door Kinepolis waarbij je uitstekende 3D kan verwachten met fantastisch geluid. Ofzoiets, dat is toch althans de korte samenvatting die ik onthouden heb. Onlangs hadden we eindelijk de gelegenheid om de IMAX 3D persoonlijk uit te testen. We hadden beide wel hoge verwachtingen.

Over hoog gesproken, wat een scherm! Je komt binnen en begint al pijn te krijgen aan je nek van de hoogte van het kijken naar het scherm. We namen onze zitplaatsen en waren comfortabel om de volgende 2 uur te zitten. Het was ook verrassend leeg in de zaal rond 17 uur. We hebben gekozen om eindelijk de film Avengers: Infinity War te bekijken en ik moet zeggen dat het zeker al de moeite was om deze in een IMAX te bekijken.

Voor de film echter begon wil IMAX natuurlijk nog eens hun installatie showen met een preview filmpje. We zetten onze bril op en waren al bijna van onze stoel geblazen van de muziekinstallatie. Je voelde de bass door je hele lijf trillen en kwam langs alle kanten op je af. Dan spreek ik nog niet over het beeldkwaliteit. Messcherp en vloeiend zijn al enkele woorden die ik kan gooien maar dan ook het 3D-effect was top. Ik ben minder fan van 3D maar in dit geval was het zeker benoemingswaardig.

Kortom, een film in de IMAX is absoluut de moeite als je een audiophile/cinephile bent. Het is een ervaring dat iedereen eens moet meemaken. Spijtig genoeg is er in België enkel één IMAX(Brussel). Ook is het niet goedkoop en is er ook niet veel filmkeuze, ook al spelen ze de bekendste films. Ik ben alvast toch fan! Ben jij al eens geweest naar een IMAX?

We zouden binnenkort ook eens de 4DX willen uittesten. Heeft iemand daar ervaring mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge