Big spender

Zonet heb ik beslist geen geld te spenderen aan kledij, schoenen en accessoires in november. Daar heb ik wel een aantal redenen voor:

 • Ik denk dat ik momenteel teveel uitgeef aan zaken die ik misschien niet nodig heb. Agreed, dat hoeft ook niet maar ik heb wel die balans nodig. Als ik het niet echt nodig heb of amper zou aandoen/gebruiken is het een no go.
 • Op het einde van de maand komt het al wel eens krap, want ik wil niets nemen van mijn spaarrekening. Teken dat ik misschien teveel uitgegeven heb aan luxe-artikelen. Ben ik de enige hierin? Ik schaam mij hier soms wel een beetje voor.
 • Ik wil heel graag sparen voor een awesome computer. En dat kost veel moneys.
 • Ik koop echt teveel tijdschriften, notitieboekjes en boeken. It must stop!
 • Waarschijnlijk ga ik teveel op reis… Kan dat?

Dus in november wil ik zo veel mogelijk sparen. Het enige waar ik een uitzondering op maak:

 • Smoothies. Pure luxe maar het is tenminste gezond en goed voor mijn lichaam! Total win!
 • Eten in het algemeen.
 • Zaken die ik echt echt echt opeens nodig heb. Als bijvoorbeeld mijn fietsband stuk zou gaan, zou ik toch wel heel dringend een nieuwe nodig hebben.

Benieuwd of het me gaat lukken? Ik ook!

PS: ik heb snel nog ubercoole sokjes gaan halen met eenhoorns op en de nieuwe Charlie magazine. Kwestie van in stijl te kunnen afsluiten, we zijn tenslotte nog oktober hé.

 

3 Comments

 1. Irene
  October 31, 2017

  Hihi herkenbaar 😉 veel succes! Heb het al een paar keer gedaan en een maand is nog vrij makkelijk vol te houden.

  Reply
  1. Tammiej
   October 31, 2017

   Bedankt voor de motivatie! Ik zal het echt nodig hebben… Net ook bedacht dat de boekenbeurs in november is!

   Reply
 2. Ik heb zo’n app waar ik mijn uitgaven in beheer en dat helpt wel, want ik mag er van mijzelf niet over gaan. Ik zet maandelijks wel een budget opzij voor mijn reizen, dus dat probleem is al opgelost, haha. Het bedrag dat ik per maand mag uitgeven ligt best nog wel hoog en ik zeg altijd dat ik de rest – dus wat er overblijft aan het einde van de maand – op mijn spaar- of reisrekening ga zetten, maar dan zie ik toch weer een boek/trui/jurkje/jumpsuit dat ik wil en dan komt het er toch weer niet van, haha. Dus herkenbaar ja…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *