Koffiebars | Maona

Ben jij koffie addicted? Dan hebben we al iets gemeen, dat ben ik ook! Lust je geen koffie? Daar kan gauw verandering in komen. Ik hoor mijzelf nog verkondigen dat ik absoluut nooit koffie drink. Sinds mijn bureaujob is daar toch wel een beetje verandering in gekomen. Het is een beetje zoals rokers. Het is ergens een sociale verbondenheid samen gezellig een sigaretje te kunnen opsteken. Gelukkig roken mijn collega’s niet, maar ze drinken wel koffie. Ik drink dus ook al even mee. Het is zelfs zo ver gegaan dat mijn collega en ik nu proberen af te kicken tot 1 tasje per dag. Bij mij lukt dit niet, maar ah, ik heb het geprobeerd.

Koffiedrinkers als ik komen wel goed aan hun trekken in Kortrijk. Om de een of andere reden komen de koffiezaken als paddenstoelen uit de grond. Ik zou bijna een vreugdedansje doen omdat ik het zo leuk vind. En er komen er meer en meer. Kortrijk is zelfs in blijde verwachting van een Starbucks! Zelf hou ik meer van een koffiezaak met wat meer ziel, als ik het zo mag noemen. Een unieke toets. Mijn vriend en ik zitten soms letterlijk te discussiëren over welke koffiebar we gaan bezoeken. Eigenlijk bezoeken we bijna elk weekend wel eentje in Kortrijk. Mijn vriend is dan voor Fanny’s omwille van de lekkere chocoladetaart of Kaffee Renée voor de crazy chocomelk. Ikzelf hou van Viva Sara omwille van de cappuccino en het decor. Of Maona omdat je daar zo gezellig kan zitten op de eerste verdieping (en mensen kan begluren).

De laatste keer was het Maona geworden omdat het al een tijdje geleden was. Ik bestelde een Smart Ass, het lief een Oreo My God. En amai, wat een keuze. Ik heb er alleszins geen spijt van gehad! Een echte aanrader, net zoals de andere juweeltjes in Kortrijk. Ik post zeker nog eens over andere koffiebars ook hoor!


VIER x koffiebars in Kortrijk

  • Viva Sara
  • Kaffee Renée
  • Fanny’s Koffiecafé
  • Maona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge