Koffiebars | Viva Sara

Koffie maakt mij gelukkig. Koffiezaken dus ook. Ik ben bijna elk weekend wel ergens te vinden om koffie te slurpen. Vooral in Kortrijk kun je mij vinden maar dat kan even goed Brugge, Ieper of Oostende zijn. Of nog verder weg zoals Antwerpen. Aan de Eiermarkt zijn daar verschillende topzaakjes. Ik vind Kortrijk best moeilijk om te kiezen waar ik precies koffie wil gaan drinken. Elke koffiebar heeft zijn eigen specialiteiten en voordelen. Soms maken mijn vriend en ik er een hele discussie over. Argumenten vallen dan als ‘maar daar is het betere koffie’, ‘maar daar kunnen we buiten zitten’ of ‘daar is de lekkerste taart’. Allemaal belangrijke punten, als je het mij vraagt.

Maar als ik eerlijk moet zijn, is er maar een echte barista in Kortrijk en dat is Viva Sara. Niet dat de rest geen goeie koffie heeft, maar het is geen barista. Als een echte kok maar dan van koffie. Viva Sara is ook een van de duurste koffiezaken maarja, hier telt dan ook weer de vergelijking van de kok. Mijn favoriet drankje is hier de cappuccino. Je kunt er tal van andere soorten en types kiezen maar meestal bestel ik mij toch een cappuccino. Eigenlijk gewoon omdat ik bang ben dat ik een andere koffie misschien niet lust en ik dan spijt zal hebben. Als je je koffiegeest wil openen, ben je hier aan het goede adres.

Je kunt hier ook buiten zitten in de zomer als je tenminste een plaatsje vindt. Het interieur is ook wel spectaculair. Je kunt hier trouwens ook heerlijk lunchen. Ik ben er eens binnen gewaaid iets na 14 uur. Ik denk dat lunchen zelfs tot 14 uur was maar het was geen probleem, ik heb toch een lekkere lunch mogen verorberen. Ze hebben trouwens een eigen winkeltje met koffie en thee. Ik koop er regelmatig dessertkoffie, ik kies daarvoor gemalen koffie maar je kan evengoed ook de bonen meenemen. Als je mijn vorige post over mokken gelezen hebt, weet je dat ik maar al te graag snuister in dergelijke winkeltjes.

Een tijdje geleden heb ik er ook eens een initiatieworkshop gevolgd rond koffie. De lesgeefster was Melanie Nunes, zij was barista kampioen van 2009. Ze komt over als een heel sympathieke, professionele barista met kennis van zaken. Je kunt deze cursussen vinden op hun eigen website of via Syntra West. Het was een boeiende uiteenzetting over het ontstaan van koffie maar ook over hoe je de beste koffie maakt. Ik leerde er dat je bijvoorbeeld het beste witte filters gebruikt. Ik zou ook graag eens de workshop Latte Art volgen maar die is voorlopig even buiten mijn budget.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge