Lefties do it better!

Het is vandaag international lefthanders day en dan ben ik vandaag stiekem een beetje extra trots op het feit dat ik links schrijf. Dat is trouwens ook het enige dat ik links doe, al de rest doe ik rechts. Dus ook voor mijn oog-hand coördinatie en voorkeurskant ben ik rechts. Zo schop ik met mijn rechtervoet tegen een voetbal (of ernaast, I’ve been there) en doe ik armworstelen het liefst met mijn rechterhand. MAAR ik schrijf links, dus dat maakt mij een lefty. Wist je dat minder dan 15% van de wereldbevolking links is? Ik som graag even een aantal zeer ware, onbetwistbare feitjes van lefties. 

 

V O O R D E L E N

Linkshandige mensen denken sneller.

Iets met de hersenhelften gemakkelijker en efficiënter kunnen gebruiken. Dat is omdat er een betere verbinding is tussen de rechten- en linker hersenhelft. Daardoor zouden we informatie sneller kunnen verwerken. Misschien is het daardoor dat ik zo’n grote denker ben?

Linkshandige mensen zijn in het voordeel bij sommige sporten.

Omdat ze een snellere reactietijd hebben, maar ook omdat ze hun rechtshandige tegenstanders kunnen verrassen doordat ze andere bewegingen hebben. Ikzelf ben geen zo’n actieve sporter maar als we een spel spelen dat een snelle reactietijd vergt, ben ik wel bij de kippen. Dat wel.

Linkshandigen zijn creatieve denkers.

We zouden kunnen meerdere oplossingen bedenken voor één probleem. Maar het zou ook kunnen zijn dat onze rechter hersenhelft beter ontwikkeld is, de hersenhelft die wordt gebruikt bij creatieve denkprocessen. Een andere mogelijkheid is dat we opgroeien in een minderheid (als lefty) en zo een zelfbeeld ontwikkelen dat meer individueel gericht is. Dat zorgt dan weer voor creativiteit en innovatie.

Lefties doen het beter in bed.

Uit een onderzoek bleek dat 86% zeer tevreden is over hun seksleven, dit in tegenstelling tot rechtshandigen waarvan slechts 15% zeer tevreden is. Geen idee of het waar is, maar als we de bovenstaande voordelen erbij nemen, kan het natuurlijk wel zo zijn! 😉

 

N I E T   O V E R T U I G D ?

Deze mensen zijn linkshandig: Barack Obama, Paul McCartney, Oprah Winfrey, Morgan Freeman, Michelangelo, Leonardo da Vinci, Bill Gates, Angelina Jolie, Julia Roberts, Kurt Cobain, Charlie Chaplin en natuurlijk Ned Flanders. Says it all, right?

 

E N   N A D E L E N ?

  1. Schrijven blijft een nadeel. Inktvlekken alom, helaas is het geen fabeltje. Ik nam dan ook al snel afscheid van de vulpen en schakelde over naar een stylo. Ik schrijf trouwens ook niet zo mooi, meer dan eens noemden ze mijn geschrift een mannengeschrift.
  2. Er wordt niet altijd evenveel rekening gehouden met linkshandigen. Spullen zijn vaak enkel gemaakt op rechts.
  3. Een computermuis gaat dus links bij mij. Ik heb een goed model gevonden die zo’n beetje unisex is of ‘unihand’ en daar ben erg blij mee. Het enige nadeel is wanneer ik een nieuw spelletje start op de computer ik mij eerst een halfuur bezig houdt met alle controls te veranderen. Soms zijn de controls hard-coded en kun je ze niet wijzigen. Echt een bummer dan.

 

E N   J I J ?

Ben jij een lefty? Herken jij de voor- en nadelen of misschien ken je er nog? Of ben je net een trotse righty? Tell me!

2 thoughts on “Lefties do it better!”

  1. Ik heb 2 kinderen en 2 pluskinderen. Van die 4 zijn er 3 linkshandig, straf hè. Mijn zoon, en mijn pluszoon en -dochter. Ik heb dat altijd opmerkelijk gevonden. Mijn zoon is geen volbloed linkshandige, sommige dingen doet hij toch met rechts.

    1. Amai, dat is toch heel uniek! Haja, dan ben ik ook een beetje zoals je zoon, geen volbloed. 🙂
      Mijn man en ik zijn beide linkshandig, ik ben benieuwd hoe het zal zijn als we ooit kinderen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge