Onbeperkt boeken lezen op je Kobo e-reader

Jullie weten ondertussen dat ik wel een grote fan ben van lezen. Ik lees het hele jaar door maar toch merk ik dat ik meer lees naarmate de dagen langer worden en de zon warmer is. Mij nestelen in de tuin met mijn e-reader en een kopje koffie.. Heerlijk vind ik dat. Als het weer toch wat kouder uitvalt, durf ik er wel eens een dekentje bij halen, want er is gewoon niets leuker dan buiten zitten en lezen. Ik stootte onlangs wel op een probleem: ik ben namelijk door mijn voorraad e-reader boeken heen.

Toen ik mijn e-reader net aangeschaft had, had ik een paar vriendinnen die me wat boeken bezorgd hadden die ik kon lezen. Dat waren er eigenlijk heel wat. Soms kocht ik ook wel eens een epub (zo heet zo’n e-reader boek) en zo had ik het gevoel dat ik een ganse bibliotheek bij me had. Maar toen kwam het moment dat ik toch door mijn ganse bibliotheek gewalst was. Ik had geen boeken meer om te lezen! Een echt boek maar ook een epub kosten soms wel een serieuze som geld. Bovendien koop ik meestal enkel boeken die ik al gelezen heb of waarvan ik de schrijver ken. Kwestie van zeker te zijn dat mijn geld goed besteed is. Een voorraad epubs aanschaffen, was dus geen optie.

En toen kwam ik op de ideale oplossing. Bol.com heeft een Kobo Plus abonnement voor Kobo e-readers! Mijn e-reader is toevallig een Kobo dus ik zocht snel meer informatie op. Dit abonnement kun je vergelijken met Spotify Premium (voor muziek). Je betaalt tien euro per maand en je hebt opeens toegang tot meer dan 80.000 boeken, zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Je kan ook eerst een maand proberen alvorens in te stappen. Ik heb het twee weken geleden aangeschaft en heb nu al twee boeken uit, of toch bijna. Als eerste las ik ‘Huidpijn’ van Saskia Noort, wat ik op zich zeker een aanrader vond. Nu ben ik bezig met ‘Totaal door het dolle heen’ van Karen Joy Fowler. De volgende wordt ‘De Vliegeraar’ van Khaled Hosseini die ik om de een of andere reden al eeuwen op mijn leeslijstje staat maar nog steeds niet gelezen heb.

Voor echte boekenverslinders met een e-reader is dit abonnement een grote aanrader! De eerste 30 dagen zijn gratis en je kunt dan nog annuleren als het niets voor jou is. Ik heb wel even moeten zoeken om het te installeren. Je koopt het abonnement dus gewoon via bol.com en daarna log je in op je Kobo account. Daar heb je de optie om je bol-account te koppelen. Dat doe je en dan verschijnt automatisch de Kobo Plus op je e-reader. Dit abonnement is ook beschikbaar voor tablets.

2 thoughts on “Onbeperkt boeken lezen op je Kobo e-reader”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge