Parijs | Catacombes & Arc de Triomphe

Foto is van ANSO Photographer

Parijs is mijn lievelingsstad aller tijden. Heb ik even geluk dat mijn lievelingsstad maar twee uur rijden is voor mij. Ik heb medelijden met de vele Amerikanen die nooit de luxe hebben om de stad van de liefde te ontdekken. Ik probeer zeker een keer per jaar te gaan. Dit jaar gingen we samen met een ander koppel. Dat was best wel spannend want we zijn nog nooit weg geweest met vrienden. Maar alles is heel goed meegevallen, het was een top reisje! Het leuke aan Parijs is dat je naast gekende plaatsjes toch altijd nieuwe dingen kan ontdekken. Zo ben ik voor de eerste keer naar de Catacombes geweest. We hebben ongeveer anderhalf uur in de rij aangeschoven voor we binnen mochten. De vorige keer dat we probeerden binnen te gaan, was de rij dubbel zo lang en hebben we toen gepast. Het is zonde om in Parijs te zijn en dan drie uur te verspillen aan wachten. Anderhalf uur is ook al veel, maar ik had eigenlijk niet gedacht dat we er zo lang zouden staan. Op zich is het wel echt de moeite om het te zien. Best wel eng om duizenden skeletten op een hoop te zien en te beseffen dat deze ooit mensen waren. Zo breekbaar. De Catacombes kostten ons 10 euro voor een jongere (ja, ik ben nog jongere :D). Het was 12 euro vanaf 25 jaar.

Daarna namen we een kijkje naar de kerstkraampjes en Champs Elysees. Als je een beetje Parijs kent, weet je dat de Champs Elysees eindigt (of begint) met Arc de Triomphe. Ik wist niet dat je op de top kon tot ik daar mensen zag. We gingen naar binnen en hier kon ik helaas niet zeggen dat ik een jongere was want ze vroegen onze identiteitskaart. Mijn vriend is jonger dan 25 jaar en hij mocht gratis binnen omdat hij een Europees ID heeft. Ikzelf moest 12 euro betalen. Ik moet zeggen dat het wel eens de moeite is. Je hebt mooi zicht op de Champs Elysees, de Eiffeltoren en nog andere grote trekpleisters van Parijs. Ik heb van het uitzicht genoten. Wij zijn geweest toen het al donker was en alles was heel mooi verlicht. Wel een aanrader!

Wil je meer weten? Binnenkort komt deel II eraan met een bezoekje aan het befaamde Ladurée en de top van de Eiffeltoren!

Liefs,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge