Right Now #2

De tweede post met waar ik de laatste tijd mee bezig ben.  De eerste lees je hier.

LEZEN

 • Huidpijn van Saskia Noort. Ik vond het stiekem wel mooi. Het is geen literair hoogstandje ofzo, maar het is een goed boek om tussendoor eens te lezen. Het gaat over een vrouw die de dertig gepasseerd is en in behandeling is voor ivf. Juist op het laatste moment van de behandeling beslist haar man dat hij er toch niet mee door kan gaan. Het verhaal bouwt zich op rond deze twee personages. Ik vond het verhaal wel realistisch.
 • Marcel Dalton, mijn nieuwe strip van Lucky Luke. Jep, ik verzamel stripverhalen. Geen Kiekeboe, Suske & Wiske of Jommeke. Wel Lucky Luke omdat ik de humor zo grappig vind. Mijn nieuwste exemplaar vond ik bij Boekenhuis Theoria in Kortrijk. Ik heb er nu nog drie te kort en dan heb ik ze allemaal! Hoera!

GAMEN

 • Inside. Van de makers van Limbo (die je terug kan vinden in mijn eerste Right Now). Ik vond het spel veel knapper afgewerkt dan Limbo. Het leek ook een beetje op Little Nightmares. Je bent een manneke en aan de hand van puzzels raak je steeds verder bij de uitgang. Gewoon zorgen dat de mensen je niet zien.
 • Een fantastisch gratis spel: We Were Here. Het is een co-op game waarbij je moet samenwerken met je teamgenoot om zo tot het einde te raken. De ene speler is de ontdekker en gaat vooruit in het spel, de andere speler is de bibliothecaris en vindt doorheen de boeken en puzzels hoe de eerste speler verder kan. Echt een zeer cool spel en er komt een tweede uit! Heb ik al gezegd dat het gratis is?

ZIEN

 • In de cinema heb ik eindelijk Dunkirk gezien op aanraden van eigenlijk iedereen. Het is zeker de moeite waard om deze in de bioscoop te kijken. De film is een prachtig afgewerkt geheel die je raakt tot in het binnenste van je ziel. Dit is hoe oorlog er echt uit ziet. Allemaal bange helden die min of meer hun steentje probeerden bij te dragen. O ja, er komt nauwelijks bloed in voor dus daarvoor hoef je absoluut niet laten van kijken.

DOEN

 • Te veel. De laatste weken heb ik mij bezig gehouden met het schilderen van ons huis. De muren, allerlei houten afwerkingen (zoals het raam en de deuren) en het plafond. Het heeft mij veel bloed, zweet en tranen gekost maar het resultaat mag er zeker zijn. Ons huis was redelijk donker maar door het witte kleur toont het nu veel lichter. Ik koos voor RAL 9016 wat (volgens de Brico) een ongebruikelijk kleur is op muren. Toch ben ik blij dat ik voet bij stuk gehouden heb. Wat een prachtig wit!
 • Toen ik toch bezig was met schilderwerken besliste ik om een leeshoekje te integreren. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben er zo blij mee! Het leuke aan een gekocht huis is dat je echt je eigen toets erin kan stoppen. Een toets dat zelfs helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Ik ben echt smoorverliefd op mijn leeshoekje.

 • Ik maakte ook een fotowand aan de hand van magneetverf! Nu hangen er allemaal foto’s van mijn huwelijk maar als ik die beu ben, haal ik die er gewoon van en hang ik andere foto’s. Plakmagneetjes haalde ik voor heel weinig geld bij Ava.

 • Ik ging een dag alleen naar Parijs! Mijn avontuur lees je binnenkort op mijn blog!

GEKOCHT

 • Veel verf. Echt serieus. Daar ging al mijn vakantiegeld naartoe. Goede verf is duur, man!
 • Twee gsm-hoesjes op Miniinthebox.com. Hoesje nodig maar niet dringend? Daar moet je zijn! Ik kocht er eentje met flamingo’s (dikke cliché, ik weet het) en een doorzichtige.

IK WORD BLIJ VAN

 • Vakantie! Drie volle weken vakantie. Hoera!
 • Dit weekend ga ik weer naar Festival Dranouter. Het zal de elfde keer zijn en de vierde keer als vrijwilliger. Toegegeven: je moet niet gaan naar Dranouter voor de namen (hoewel dit jaar Bazar, Doe Maar en Het Zesde Metaal komen), het is gewoon een heel gezellig, charmant festival. De gezelligheid is echt ongeëvenaard, vind ik persoonlijk. Ze hebben er ook de allerbeste aardbeien mojito’s.

 • Ik ontdekte de Milka Choco Surpreme wafeltjes. Maar zo goed, jong! Echt! Dat haal ik dus nooit meer in huis want ik kan er niet van blijven.

Waar word jij blij van? Wat heb jij onlangs gelezen, gezien of gedaan dat je bijgebleven is? Deel het in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge