Right now #6

Al een tijdje pen ik af en toe neer waar ik zoal mee bezig ben. Ik neem me voor om deze categorie wat consequenter aan te pakken, want ik vind het zelf wel een fijne post. Dat moet me één keer per maand lukken.

 

LEZEN

 • In de zomer lees ik altijd veel meer dan in een andere periode en  dit jaar is het niet anders. Ik verslond de eerste vier boeken van M. J. Arlidge met haar Helen Grace serie. Ik vond het heel fijn om te lezen hoewel ik bij de vierde toch halverwege afgehaakt ben. I wasn’t feeling it. Het ging niet meer, ik kwam niet in het verhaal. Ik heb hem na een maand toch maar weer opgepakt en gelezen want ik hou niet van iets halverwege laten liggen, ook al vind ik er weinig aan. Er zijn er nog vier maar geen idee of ik die gauw zal lezen.
 • Ik begon in The Sun and Her Flowers van Rupi Kaur maar ben ook afgehaakt na twintig pagina’s.
 • Daarnaast las ik ook Nieuwe Buren van Saskia Noort maar ook deze zou ik niet echt aanraden. Het verhaal sprak mij minder aan en ik vond alles gewoon te vergezocht in het boek.

Next: het valt me opeens op dat ik nogal de neiging heb om slechte keuzes te maken in boeken. Kan iemand me wat aanraden? Mijn voorkeur gaat uit naar Nederlandse boeken. Voor de rest ben ik erg ruim.

 

GAMEN

 • Ik weet niet zo heel goed waar ik aan begonnen ben, maar samen met vrienden doen we mee (voor de fun uiteraard) aan een wedstrijdje CS:GO. Vanavond spelen we de eerste match. Ik zal niet kunnen opboksen tegen de pro’s maar in elk geval zal het wel eens tof zijn te kunnen zeggen dat ik nog meegedaan heb in competitie. Niemand hoeft te weten waar we daarmee geëindigd zijn. Ha!
 • Deze zomer speelde ik heel wat kort-spelletjes die ik op de kop kunnen tikken heb tijdens de summersales: What remains of Edith Finch, The Room, A Bird Story,… 
 • Ondertussen ben ik ook hooked aan Stardew Valley, een soort van boerderij die je samen met een partner moet onderhouden en groter maken. En allerlei gekke opdrachtjes moet vervullen, zoals de burgemeester die vraagt of je op zoek kan gaan naar zijn blauwe short die hij kwijt gespeeld is.

Next: ik heb nog Sally Face, Marie’s Room en Wonderboy staan op mijn ‘To play’ list, maar waar ik erg naar uitkijk, is de nieuwe Tomb Raider die deze week ein-de-lijk uit wordt uitgebracht. Hij staat al sinds 1 mei vooruitbesteld dus ik ben echt wel excited. Yay!

 

ZIEN

 • Momenteel zijn we bezig met Brooklyn Nine Nine. Ik hou er stiekem wel van. Hoewel het vaak gaat om clichés kan ik er echt wel laid-back van genieten. Ik zit regelmatig luidop te lachen, dat overkomt me niet zo vaak met een serie!
 • Matt Groening (jeweetwel, die van The Simpsons) bracht een nieuwe serie uit, namelijk Disenchantment. Maar vergis je niet, deze serie is helemaal anders dan zijn Simpsons of Futurama. De eerste aflevering vond ik ronduit absurd. Na het einde van het eerste seizoen weet ik nog steeds niet wat ik ervan moet vinden, maar ergens moet ik toegeven dat ik wel een klein beetje benieuwd ben naar het tweede seizoen. Dat kan gewoon ook liggen aan de spannende climax waarmee ze het eerste seizoen geëindigd hebben.
 • Ik keek de vijf eerste afleveringen van Glow, maar niets voor mij. Daarmee ben ik gestopt. Ik las ook dat als het je niet boeit in de eerste drie afleveringen de serie gewoon niets voor jou is. En als iemand op Internet het zegt, zal het wel waar zijn.
 • Big Mouth. Wat hield ik van deze serie! Dit gaat over tieners die te maken krijgen met typische puberproblemen. In oktober begint het tweede seizoen, hoera!
 • Daarnaast keken we ook naar Gravity Falls en hoewel ik de serie aanvankelijk te kinderlijk vond, ben ik helemaal gewonnen voor de tweeling Mabel en Dipper. De serie is van Disney maar ik vond het helemaal niet a la Disney.
 • Suits heb ik opnieuw opgepikt. Ik had het een tijdje laten vallen na seizoen vier maar nu ben ik helemaal weer mee. SPOILER: ik dacht dat het saai ging worden zonder Rachel en Mike maar ze hebben het goed aangepakt. Het is nog steeds de moeite om te kijken.
 • Op aanraden van een collega ben ik beginnen kijken naar The Handmaid’s Tale (ik weet het, ik kom weer achter) en ik vind het echt een intrigerende serie. Het grijpt me wel aan en ik merk dat ik er vaak mee bezig ben. Hoe zal het aflopen? Hoe absurd is dit? Maar is het wel absurd? Of neigt dit naar de latere echte wereld? Ik ben nu bijna het eerste seizoen voorbij.

Next: het is duidelijk dat Netflix en ik intussen beste vrienden zijn. The Hundred staat op mijn lijstje. Oktober is een maand die ik over het algemeen haat (want het vallen van het blad) maar aan de andere ben ik ook verheugd naar de nieuwe afleveringen die er komen van de series die ik volg. De enige serie waar ik nu tegenop zie, is The Walking Dead. Het vorig seizoen was maar meh en ik las dat er een tweetal toppersonages uit de serie gegaan zijn.

 

REIZEN

 • Normaal gingen we deze zomer naar Slovenië maar we zijn er niet geraakt. Niet dat er iets gebeurd was ofzo, we hadden gewoon de energie niet meer om ver weg te rijden. Bovendien was het prachtig weer in ons Belgenlandje dus we bleven gewoon lekker thuis.
 • Omdat we lekker thuis bleven maar toch iets wilden doen, beslisten we om een driedaagse te doen naar Parijs. Het was geweldig!
 • Ik twijfelde om met het verlengd weekend van november nog iets te plannen of in de kerstvakantie in december maar het wordt waarschijnlijk niets. De prijzen vallen mee. Ik zou bijvoorbeeld Rome, Boedapest of Praag voor een prikje kunnen boeken maar uit ervaring weet ik dat de kerstvakantie al druk is. Dan ben ik graag ook enkele dagen gewoon thuis. Denk maar aan uitslapen, Netflixen, kerstmarktjes,…

Next: Volgend jaar wil ik graag eens een verre reis doen, denk maar aan Amerika, Thailand of Zuid-Afrika. Nog niet heel zeker wat het wordt. Hebben jullie aanraders?

 

GEKOCHT

 • Ik kocht van die zwarte schoenen van Tamaris met een heel dikke zool voor 30 euro in plaats van 75 euro. Lang leve de braderie!
 • Deze salontafel van Weba, het was liefde op het eerste gezicht! In het echt ziet ze er leuker uit dan op de foto.
 • Al een tijdje wilde ik graag eens iets gaan eten in Rebelle en gezien manlief en ik twee jaar getrouwd zijn, was dit het goede moment. En wauw, ik ben omvergeblazen door deze plek. De sfeer, de bediening, de smaken, de presentatie. Het was perfect! Ook de prijs viel mee. Nadat we zijn gaan eten, viel mijn oog over een artikel waarin staat dat Rebelle staat op een culinaire topranking.
 • We kochten ook heel wat spullen om in huis te kunnen werken. Beetje per beetje proberen we wat te klussen. Nu zijn we bezig met het afwerken en verven van de muren boven. De deuren worden ook geverfd. We zijn de trap aan het schuren en dan gaan we de trap behandelen met speciale beits waarvan ik hoop dat de trap modern zal ogen. Als we daarmee klaar zijn, wil ik graag een soort van industriële keuken uitwerken en kijken of het haalbaar is om zelf te plaatsen.

 

Waar zijn jullie zoal mee bezig? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge