SERIES – Brooklyn Nine-Nine

Woensdag is het seriedag! Elke woensdag bespreek ik een serie die ik leuk vond.. of net niet. Welkom op deze nieuwe rubriek!

Tijdens het zappen op Netflix (een van mijn grootste hobby’s tegenwoordig) kwam ik terecht op Brooklyn 99. Manlief had er al van gehoord en gezien het met acteur Andy Samberg (van The Lonely Island) was, wou ik het wel een kans geven. Ook al was het dan misschien geen ‘echte’ acteur maar hij had op zijn minst een grappig gezicht. Dat moet toch voor iets tellen.

En laten we niet Terry Crews vergeten, ik zie hem echt heel graag spelen! Wie geen smaak heeft (zoals ik) zal Terry herkennen uit de film White Chicks, die ik stiekem wel hilarisch vond maar die zeker geen hoogstandje is.

En wat een serie! Ik heb er echt zoooo van genoten. Wat begon als een prille humoristische twintig minuten is bij mij uitgegroeid tot ware liefde. Ik meen het. Zelden heb ik zo gelachen met een serie of zoveel afleveringen van een serie na elkaar gekeken.

Het gaat over een politiedistrict waar Jake, Amy, Rosa, Boyle, Gina Scully, Hitchcock, Terry en kapitein Raymond zich bevinden. Jake is nogal een clown die zich graag belachelijk maakt, terwijl Amy een perfectionistische nerd is. Rose is dan weer de stoere en zo heeft elk personage wel iets dat eruit springt.

De groep maakt heel wat misdaden en andere zaken mee samen en ze groeien tot een hechte vriendengroep die hun avonturen beleven door dik en dun. Er wordt vaak gelachen en ze halen stuk voor stuk stommiteiten uit. Maar er zijn ook stille momenten en emotionele momenten die je toch raken.

Ik kan het maar niet genoeg aanraden. Als je zin hebt in een layback serie die lekker luchtig is, ben je hier aan het goede adres. Dit is mijn lievelingsserie als het om komedie gaat.

Samenvatting

Ga nu meteen kijken!
Genre: komische politieserie
IMDB: score van 8,4 op 10.
Netflix? Ja! 
Seizoenen: 5 (en ze hebben een zesde aangekondigd, hoera!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge