SERIES – Sherlock

Woensdag is het seriedag! Elke woensdag bespreek ik een serie die ik leuk vond.. of net niet. Welkom op deze nieuwe rubriek! 

Een goede vriend raadde mij al een tijdje de serie Sherlock aan. Zelf was ik niet zo overtuigd, weer een Sherlock serie. Meh. Maar toen ik zag dat het met acteurs Martin Freeman (Bilbo, The Hobbit) en Benedict Cumberbatch (Doctor Strange himself) was ik meteen enthousiast. Yes, please!

De serie gaat dus over Sherlock Holmes en zijn toevallige metgezel en huisgenoot John Watson. Sherlock is een uiterst intelligente man die bij een blik op een persoon vaak de hele persoon al kan ontleden. Door omstaanders wordt hij vaak aanzien als een irritante show-off en know-it-all. Maar zijn brein is erg gewenst bij het oplossen van mysterieuze misdrijven en moorden. Kortom: hij is zeer scherp en arrogant zoals we gewoon zijn van Cumberbatch.

Doorheen de serie krijgen we ook een zachte kant van Sherlock te zien, die onder andere door de komst van zijn huisgenoot John wat meer bloot gelegd wordt. Doorheen de seizoenen krijgt hij te maken met een aartsvijand, Moriarty, die zichzelf ziet als superschurk en gevaarlijke mindgames speelt met Sherlock.

Ik vond elke aflevering uniek en interessant. Geen gevoel van langdradigheid of saaiheid. De verfilming is goed over nagedacht, de acteurs zijn fijn en het verhaal is ook interessant om te volgen. Ook is het echt wel een moderne versie van Sherlock Holmes, wat het boeiend maakt. Dikke aanrader in mijn opinie!

Het enige wat mij een beetje tegenviel is dat de afleveringen best wel lang duren. Wie – zoals ik – Game of Thrones al behoorlijk lang vond, zal Sherlock extreem lang vinden met zijn anderhalf uur per aflevering. Er zijn wel maar drie tot vier episodes per seizoen. Zelf kijk ik in stukjes. Elke aflevering is spannend genoeg om meteen op in te kunnen pikken zelfs al zit er een dag tussen. Dus laat dit je niet weerhouden!

Samenvatting

Ga nu meteen kijken!
Genre: mysterie, politieserie
IMDB: score van 9,2 op 10.
Netflix? Ja!
Seizoenen: 4 (er zijn 15 episodes in totaal).

Heb jij de serie al gezien?

3 thoughts on “SERIES – Sherlock”

  1. Sherlock is echt supertof en uniek in zijn soort! Knappe acteerprestaties, boeiende verhaallijnen en mooie visualisaties hoe Sherlock eigenlijk nadenkt.
    Eigenlijk is het naast Professor T de enige politie/detective serie die me al wist te overtuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge