Mooie woorden

Ik ben echt fan van mooie woorden. Niet per se die van die ouderwetse woorden maar gewoon Nederlandse woorden die een mooie klank hebben. Ik kan daar echt ondersteboven van zijn. Ik vind het dan ook erg jammer te lezen dat er taalarmoede is bij het Nederlands. Zoveel mooie woorden vervagen gewoon in onze woordenschat. 

Zo waagde ik mij in mijn late tienerjaren aan een stukje poëzie waar ik begon in het Engels. Ik heb er geen idee van waarom, waarschijnlijk omdat het een populaire taal is of een andere idiote reden. Al gauw maakte ik de sprong naar Nederlands en dat was een goede keuze. Ik ben nogal een sucker voor stijlfiguren en dat is nu eenmaal beter te maken in je moedertaal. Alsook ontdekte ik toen dat het Nederlands echt wel een mooie taal is.

Sinds toen bewaar ik een lijstje met mooie woorden die ik tegenkom.

 • Vermoedelijk
 • Desalniettemin
 • Oubollig
 • Treuzelen
 • Vanzelfsprekend
 • Lapjeskat
 • Stalen ros
 • Moestuin
 • Donderwolk
 • Zomeren
 • Herfst
 • Strelen

Welke woorden vind jij mooi? Heb jij een favoriet Nederlands woord?

1 thought on “Mooie woorden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge