Van Dolce Gusto naar Nespresso

Een jaar of twee geleden verving ik mijn saaie senseo machine voor een Dulce Gusto. Man, wat was ik blij met die keuze! De koffie smaakte veel beter en je hebt ook enkele variantjes zoals een cappuccino of thee of een chocomelk. Lekker! Sinds een paar maanden dacht ik eraan om een Nespresso te kopen. Ik had namelijk een vriend die vond dat Nespresso veel beter smaakte. In de solden kon ik een Nespresso op de kop tikken 59 euro en toen heb ik hem niet laten liggen. Ben ik nu echt blij met deze beslissing?

Aan elke koffiemachine heb je voor- en nadelen, met deze twee is dit natuurlijk ook het geval.

Dolce Gusto 

+ Goedkopere capsules.

+ De capsules zijn te vinden in zo goed als alle supermarkten.

+ Het maken van fancy koffietjes zoals café latté, chococino en cappuccino. Maar ook zaken als thee en chocomelk vind je hier.

– Na een tijdje was ik de standaard koffiesmaak (lungo) een beetje beu. Zoveel andere normale koffiesoorten hebben ze niet.

– Het doorpriksysteem zat dikwijls vast. We moesten er af en toe eens in peuteren met een naald.

 

Nespresso

+ Zoveel koffiesoorten! Zelfs de decaf heeft een vijftal soorten.

+ Ik vind deze koffie ook verfijnder smaken.

+ Er zit een recyclage zakje bij zodat je je lege capsules gewoon bij de volgende levering terug kan bezorgen.

– Duurder

– Vooral online te verkrijgen, maar ze leveren wel ofwel de dag erna of als je bestelt voor 12 uur gewoon dezelfde avond nog. Er zijn ook nespresso shops maar helaas geen enkele bij mij in de buurt.

 

Dolce Gusto vs Nespresso

Het verdict? Beide koffiemachines zijn aan elkaar gewaagd. Hoewel ik in de koffieshop steevast de meest fancy koffie bestel, ben ik geen voorstander van zo’n koffies uit een machine. Dan hou ik meer van de normale koffie. Gezien de Nespresso veel meer soorten heeft, zou ik dan gaan voor deze. Ik drink ook dagelijks een kopje dus het was ook de investering waard. Als je niet zo’n grote koffiedrinker bent of meer houdt van fancy koffietjes kun je beter een Dolce Gusto kopen. Mijn collega is bijvoorbeeld verzot op de café latté. Hou je echt van verfijnde koffie waarbij je aan de geur al kan ruiken welke koffie het is? Dan is Nespresso jouw vriend.

 

Heb jij een koffiemachine? Ben je er tevreden mee?

2 thoughts on “Van Dolce Gusto naar Nespresso”

  1. Ik drink geen koffie, David wel dus als wij ooit in zoiets zouden investeren, zou het die Dolce Gusto zijn. Dan kan ik thee en chocomelk kiezen en David koffie. Zo gek dat je Nespresso bijna alleen maar online vindt! In Gent zit dacht ik wel zo’n winkel! Handig dat je die capsules kan recycleren!

    1. Hehe, toen ik nog niet werkte, lustte ik ook geen koffie. Helaas is het nu wel een beetje een goede/slechte gewoonte. Die theetjes van de dolce vind ik echt lekker, maar ze zijn wel heel erg zoet. Ik probeerde ook eens de chai tai, maar bah. Dat lust ik niet. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge