Van Iphone naar Samsung

Of van IOS naar Android. Mijn aftands model van Iphone had eerlijk gezegd zijn beste tijd gehad. Het was een witte 5S waar ik enorm voor liefde heb opgebouwd doorheen de jaren. Ik keek al een tijdje uit naar een nieuwe smartphone en ik had mijn oog laten vallen op de nieuwe Iphone S7. Waarom ik toch in godsnaam gekozen heb voor een Samsung? Ik zal het je vertellen.

Eerst wil ik even vertellen waarom ik toentertijd gekozen heb voor een Iphone want eerlijk gezegd had ik ook bedenkingen bij de overpriced toestelletjes. Ik had toen al twee Samsungs versleten in drie jaar tijd en ik had steeds stabiliteitsproblemen. Nochtans was ik wel erg tevreden van de Samsung S plus. Ja, de allereerste van de S-reeks. Zo was ik wel, mee met mijn tijd. Nu ik erover denk, moet ik bekennen dat ik nogal een GSM-freak ben. Na al die miserie besliste ik toch te gaan voor de Iphone 5S en ik was er uiteindelijk wel erg tevreden mee. Toch had hij voor mij ook wat nadelen. Ik zet het hier even op een rijtje.

Het geheugen. Ik koos voor 16GB en dat was een slechte keuze. Ik kon er nauwelijks muziek opzetten, laat staan Pokémon Go (yes, I tried) en als ik teveel foto’s genomen had, kreeg ik weer een melding dat alles vol was. Horrible.

– Hij durfde wel eens uitvallen zonder reden. Dat was vooral op het laatste. Toen besliste ik dat het tijd was voor een nieuwe.

– Itunes. Echt, wat haat ik dat ding. Muziek opzetten was een hel. Ik vond het verschrikkelijk. Ik had mentaal twee dagen voorbereidingstijd nodig om er effectief aan te beginnen. Het was telkens een ramp.

– Filmpjes opzetten, ging niet. Iphone is een vrij gesloten smartphone waardoor je niet gewoon even wat filmpjes ofzo op je Iphone kon zetten. Vond ik wel jammer.

– Geen sneltoets voor data. Om de een of andere reden stond dat niet in de bovenbalk en moest je telkens naar instellingen gaan om mobiele data aan te zetten.

– Duur. Iphone is overpriced, dat weet iedereen.

Gelukkig had het toestel ook veel voordelen. Deze voordelen maakten het voor mij moeilijk om toch de stap te zetten naar een Android toestel. De enige uiteindelijke reden die me overtuigd had, was de prijs. Ik betaalde 400 euro voor mijn Samsung S7 + 128 GB Micro SD kaartje. Voor Iphone S7 128 GB zou ik 814 euro moeten neertellen. Dubbel zoveel. DUBBEL ZOVEEL. De Samsung S7 was op veel websites ook verkozen tot de beste GSM vandaag de dag. Ik kocht mijn toestel via de Duitse Amazon.

Ondertussen heb ik hem een week. Het is wennen, ik heb het er moeilijker mee dan ik dacht. Ik mis vooral de compactheid van de Iphone. De S7 is een stuk groter en ik raak er moeilijk aan gewend. Het is mij echt een raadsel waarom er zo weinig spelers zijn die kleine, maar sterke smartphones op de markt brengen. Iphone is daarin echt alleenheerser. Wil iedereen dan een grotere smartphone? Ik snap dat niet. Dat is toch niet praktisch. Dat ding past nu amper in mijn broekzak en het is zoooo groot!

Ik mis ook de gemakkelijke zijtoets om je geluid aan of af te leggen. Echt wel handig! Dat heb ik nu niet meer.

Behalve dat ik al mijn nummers kwijt ben, ben ik niets verloren van de Iphone zelf. Mijn foto’s heb ik mooi kunnen overzetten op mijn computer (het enige dat wel nog mag van IOS) en gezien dit het enige toestel was dat ik bezat van Apple had ik niets in the cloud. Dat zorgde wel voor een gemakkelijke overdracht.

Wat ook een klein minpuntje is, zijn covers en cases. Het klinkt echt banaal maar ik voelde mij opeens een outsider. In alle winkels verkopen ze vooral Iphone cases en covers. Samsung is ook wel goed vertegenwoordigd maar toch opvallend minder. Ik ging vorige zaterdag naar Brugge gaan shoppen en ik kwam wel Iphone cases tegen maar geen enkele Samsung case.

Het toestel is erg snel en doet ongeveer alles wat ik verlang van een smartphone. Ook het design mag er zijn. Ik wou per se een witte omdat mijn Iphone ook wit was en ik toch nog ergens een link wou hebben. Het is een goede opvolger van mijn Iphone. Of ik hem even hard zal liefhebben, is een andere vraag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge