Vijf belangrijke festivaltips

Vorig weekend was ik te vinden op de zonovergoten weide van Rock Werchter waar ik fantastische bands aan het werk gezien heb, gerelaxt heb en vooral gefeest heb. Waar ik te vettig gegeten heb. Waar ik het warm had overdag en een beetje te koud ’s nachts. Waar ik gigantisch veel geld aan heb besteed, hoewel ik probeerde te bezuinigen. Waar ik belangrijke must-knows ontdekt heb en die ik graag met jullie wil delen. Ga je binnenkort naar een festival? Dit moet je weten:

Vochtige doekjes

Douchen op Werchter was een hel en dat zeg ik zonder te overdrijven. Ten eerste was er een gigantische wachtrij aan de douches. Ten tweede was je beperkt in tijd. Als je dus – zoals ik – je op de meest onregelmatige uren wilde douchen (bye wachtrij) dan kon dat gewoon niet! Douchen kon enkel van 8 uur tot 16 uur en that’s it. Oja, en ook nog tussen 22 uur en 2 uur wanneer de topartiesten spelen en dus geen ziel op Werchter eraan denkt te douchen. Tot slot waren de douches niet meer dan opgewaardeerde lockers. Dat wil zeggen dat de douches geen deuren had en je dus nogal full view op elke vrouw had als je eindelijk naar een vrije douche kan lopen. Of op mannen, als je een man bent want de douches waren wel gescheiden. Daarnaast kostte douchen 1,5 bonnetjes wat neerkomt op 4,10 euro! Dus voor mij waren de douches een dikke no-go want ik ben preuts en ongeduldig en gierig.

Ik stink nog liever uren in de wind dan dat ik een te dure doucheruimte deel met tientallen andere vrouwen.

Gelukkig had ik hygiënedoekjes mee en dat was mijn redding. Het ganse festival heb ik dan wel niet gedoucht maar heb ik mij wel min of meer kunnen wassen aan de lavabo en friste ik mij elke ochtend op in mijn tentje. En ik denk niet dat ik overmatig gestonken heb, ondanks het plakweer en de vele bier die ik over mij gekregen heb.

Bier

Over bier gesproken.. Wij hadden onze gevulde frigobox mee en acht van die ijsblokzakjes (hoe noemt dat?) van HelloFresh dat we ooit meegekregen hadden. En wat een plezier! Ons bier is twee dagen koud gebleven in dit weer en zelfs vanaf de derde dag bleef het aan de redelijk koude kant. Zelfs al is het niet overmatig warm is koude drank altijd wel fijn. Tot slot zou ik je aanraden om je niet ten volle over te geven tot het bier op de wei want ik denk dat die wat aangelengd is ofzo. Het smaakte alleszins minder goed. Het bier dat ze gaven op de camping was dan wel weer in orde. Ik ben ook echt content dat het tegenwoordig geen Maes meer is, maar Jupiler. Ik vind dat toch heel wat drinkbaarder. Ze hadden ook erg lekkere cocktails maar Werchter op zich was al een aanslag op mijn budget dus ik heb er maar één gedronken.

Een duveltje of een karretje

Nu we het toch over de camping hebben, is het echt waard om te investeren in een duveltje of een karretje. Een duveltje is zo’n ding met twee wieltjes en een vlak waar je dan dingen op kan stapelen (ik wist het ook niet). Ik heb mij er een aangeschaft van de Decathlon van 18 euro en echt, where have you been all my life. Wat een handig ding! Vrienden van ons hadden echt een karretje met 4 wielen dat je ook handig kan opbergen en dat zag er zelfs nog beter uit dan ons duveltje. Ik kan het alleen maar aanraden. Eigenlijk kost het niet veel en je leven wordt er echt zoveel gemakkelijker op.

Oordopjes

Dit jaar beslisten we ook te investeren in oordopjes. Dat was niet enkel met oog op Werchter maar voor alle festivals, optredens en fuiven die eigenlijk doorgaans véél te luid zijn. Voor 19 euro scoorde ik de ideale oordopjes via Amazon. Ik ben er echt heel blij mee! Ze filteren gewoon de luide tonen eruit waardoor je dus de muziek nog perfect hoort maar gewoon wat stiller, in tegenstelling tot die gratis oordopjes die ervoor zorgen dat je bijna niets meer hoort of de kwaliteit serieus naar beneden is. De investering waard! Ze zitten trouwens ook in een handig meeneemdoosje. Je kan natuurlijk ook zotte oordopjes op maat kopen, wat natuurlijk nog beter is. Hopelijk ben je dan wel geen sloddervos, zoals ik.

Ze filteren gewoon de luide tonen eruit waardoor je dus de muziek nog perfect hoort maar gewoon wat stiller.

Zitzak

Heel wat mensen hadden een opblaas zitzak van SeatZac of Fatboy bij. Dat zag er echt gemakkelijk uit want altijd op de harde grond zitten, is nu niet bepaald een comfortabele houding. Op een gegeven moment waren er zoveel zitzakken dat ik dacht dat ze die ergens verkochten op de wei. Dus vroeg ik aan mensen in de buurt waar ik die ergens kon kopen. Blijkt dat dit dus toch niet daar te koop was maar gezien die mensen net naar huis gingen, mocht ik hun zitzak overkopen voor vijf bonnetjes. De deal van mijn leven! Het handige van die zitzak is dat je niet eens zelf moet blazen, je moet gewoon een beetje idioot ronddraaien of lopen en that’s it. Als je hem niet gebruikt, is het ook een lichtgewichtje om mee te nemen.

 

Heb jij nog een gouden festivaltip?

Binnenkort komt een uitgebreide post van hoe ik Rock Werchter zelf ervaren heb.

Wees de eerste om te reageren

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *