Vijf spullen die me een nier gekost hebben, maar het waard zijn

Op zich hou ik niet zo van veel geld uitgeven, behalve voor reisjes. Dat is mijn enige uitzondering want daar kan ik bakken geld aan uitgeven. Maar soms kan het wel waard zijn om te investeren in spullen die je iets blijer kunnen maken.

 1. Een gigantische HD tv
  Op zich pure luxe want helemaal niet nodig. Zeker omdat we nauwelijks televisie kijken. Maar manlief droomde al lang van een grote HD tv en toen kwam de dag dat hij die kocht. We hebben er toen wel drie winkels voor moeten doen want ze hadden die specifieke niet meer. Maar het is echt elke cent waard. Onze kijkbeleving is veel intenser en ik word echt meegesleept in de serie of het verhaal. Ik hield het zelf eigenlijk niet voor mogelijk want mijn visie was: een tv is een tv. Maar niets is minder waar.
 2. Een buitenbank
  Al een paar jaar droomde ik van een bankje in de tuin. Maar meestal zette ik die wens gauw aan de kant. Want wanneer zou ik dan op dat bankje zitten? Toen Brico Planit een korting deed, sloeg ik toch mijn slag. En blij dat ik ben. Als er maar een klein beetje zon is, plof ik me op dat bankje. Soms met een boek, soms ook gewoon met de stilte. Heerlijk!
 3. Mijn GSM
  Op zich een supercliché maar daarom niet minder waar. Mijn mobieltje is mijn alles: agenda, contactmogelijkheden, muziekspeler en camera. Ik heb er een SD-kaartje in gestopt van 128 GB en dat is echt een shitload van foto’s. Ik heb nu een 500 foto’s staan, 50 verschillende gedownloade playlists van Spotify en teveel spelletjes (want je weet nooit wanneer je opeens ergens moet wachten).

 4. Schildergerief
  Dat hobby’s geld kosten, heb ik ondervonden met schilderen. Oké, ik ben gestart met een canvas en acrylverf van de Action maar al gauw schakelde ik over naar de real deal. Ik heb een ezel gekocht, die op zich niet echt duur is. Maar de penselen en de duurdere verf waren echt betalen met mijn ogen dicht. Maar mijn schilderijen zijn veel mooier en de technieken die ik toepas, zijn gewoon ook gemakkelijker met kwaliteitsverf. Schilderen is voor mij echt mindfulness ten top. Ik word er echt heel rustig van en ik geniet echt hoe een lege canvas vorm krijgt.
 5. E-reader
  Oké, dat ding heb ik toch al een aantal jaar maar ik ben er zoooo blij mee! Geen gesleur meer met boeken, minder uitgeven aan boeken en dat ding past gewoon gemakkelijk in mijn handtas. Ik kan echt niet meer zonder! Helaas lees ik vooral als de zomer aangebroken is, maar in mijn doelen voor 2018 heb ik mij voorgenomen toch drie ‘echte’ boeken te lezen (sorry Jill Mansell). Ik ben intussen begonnen aan een boek maar daarover later meer!

Heb jij ook zo’n spullen die je net dat tikkeltje gelukkiger maken?

Wees de eerste om te reageren

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *